Подразделението на автомобилостроителния гигант Фолксваген (Volkswagen) -  Порше (Porsche), от

...
Подразделението на автомобилостроителния гигант Фолксваген (Volkswagen) -  Порше (Porsche), от
Коментари Харесай

Порше официално влезе в индекса DAX на фондовата борса във Франкфурт


Подразделението на автомобилостроителния колос " Фолксваген " (Volkswagen) -   " Порше " (Porsche), от през днешния ден публично е включено към групата на фирмите, които са част от главния показател DAX на немската фондова борса във Франкфурт, съобщи ДПА.

В DAX обичайно се включват компаниите с най-голяма пазарна капитализация и оборот, чиито акции се търгуват на борсата във Франкфурт, осведоми qontigo.com. 

Главният изпълнителен шеф Оливер Блуме съобщи, че компанията е " щастлива и горда " заради включването й в главния показател на борсата във Франкфурт, което демонстрира, че вложителите по света са уверени в положителните резултати от нейния бизнес модел.

Германският производител на първокласни спортни коли, който е основан в Щутгарт, направи своя дебют на Франкфуртската фондова борса в края на септември. В рамките на първичното обществено предложение на акциите на " Порше " бяха набрани средства в размер на близо 9,4 милиарда евро, което го трансформира в най-голямото в Германия от 1996 година насам. 

Звънецът, с който обичайно се дава началото на борсовата търговия, тази заран не беше ударен във Франкфурт, защото самолетът, с който трябваше да дойдат шефовете на " Порше " не съумя да излети в точния момент заради неприятни метеорологични условия, отбелязва ДПА. Фондовата борса във Франкфурт разгласи, че звънецът ще бъде ударен по обед.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР